+421 905 290 644
info@pekarenharmonia.sk

 

 
 
 
 

Linecké koláčiky s malinovým džemom

Štvrtok, 16. november 2017

16.11.2017  # recepty


Cesto:
 250 g bezlepková zmes 
50 g práškový cukor
125 g maslo
1/2 lyžičky vanilkový extrakt
1 ks vajce
štipka soli

Plnka: 
10 lyžíc malinového džemu

Na poprášenie: 
práškový cukor alebo
práškové kokosové mlieko

 

 

 

cca 25 koláčikov
Doba prípravy: 45 minút + 2 hodiny cesto treba nechať stáť
Doba tepelnej úpravy: 13 minút pečenie vo vyhriatej trúbe

Pracovný postup: 
Múku vymiešame s cukrom a jemne osolíme. Pridáme vanilkový extrakt a vajce. Maslo nakrájame na menšie kocky a vmiešame do cesta, až kým sa nespojí a nevytvorí konzistentú hmotu. Cesto by sa nemalo lepiť. Pokiaľ je dobre vymiešané a stále sa Vám lepí, pridejte ešte trochu múky. Hotové cesto zabalte do fólie a nechajte odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, ale môže to byť aj na noc, prípadne niekoľko dní.

Vychladené cesto vyvaľkáme na cca 6 mm plát a vykrajujeme kolieska, hviezdičky, srdiečka, podľa formičiek, ktoré máte k dispozícii. Vždy treba rátať, že koláčik má dve časti - jednu s okienkom a jednu bez, teda treba vykrojiť približne rovnaké počty.

Rúru na pečenie predhrejte na 175°C a pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie dozlatova - cca okolo 13 minút. Koláčiky nechajte vychladnúť, až potom môžeme plniť. Na 1 koláčik bude stačiť 1/2 malej lyžičky džemu. Nakoniec si dáme práškový cukor do sitka a poprášime hotové linecké koláčiky. Najhorúcejšou novinkou je práškový cukor nahradiť práškovým kokosovým mliekom. Zneje to dobre, však?