+421 905 290 644
info@pekarenharmonia.sk

 

 
 
 
 

Tiramisu bez lepku

Streda, 26. júl 2017

20.05.2017  # recepty 


Korpus:
1 balenie bezlepkových piškót Harmónia
1 PL kryštálového cukru
300 ml silnej čiernej kávy
50 g kakaa

Mascarpone krém: 
1 balenie mascarpone
180 ml šľahačkovej smotany
50 ml vaječného koňaku
1 balenie vanilkového cukru
1 PL práškového cukru
 

8 porcií
Doba prípravy: 45 minút
Doba chladenia: 8 hodín

Pracovný postup: 
Uvaríme silnú čiernu kávu a osladíme ju jednou PL kryštálového cukru. Kávu necháme vychladnúť. Musí byť úplne studená, aby sa v nej piškóty nerozmáčali. Zatiaľ si pripravíme mascarpone krém. Mascarpone vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Zo šľahačkovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a primiešame k mascarpone. Na dochutenie pridáme vaječný koňak a premiešame. 
Bezgluténové piškóty namáčame do kávy a ukladáme na dno malých misiek. Na piškóty navrstvíme krém a zahladíme. Uložíme druhú vrstvu namočených piškót a druhú vrstvu krému. Zarovnaný krém posypeme cez sitko kakaom. Necháme v chladničke odstáť najlepšie cez noc.