Streda, 26. júl 2017 |
20.05.2017 # recepty
Korpus:
1 balenie bezlepkových piškót Harmónia
1 PL kryštálového cukru
300 ml silnej čiernej kávy
50 g kakaa
Mascarpone krém:
1 balenie mascarpone
180 ml šľahačkovej smotany
50 ml vaječného koňaku
1 balenie vanilkového cukru
1 PL práškového cukru
|
8 porcií
Doba prípravy: 45 minút
Doba chladenia: 8 hodín
Pracovný postup:
Uvaríme silnú čiernu kávu a osladíme ju jednou PL kryštálového cukru. Kávu necháme vychladnúť. Musí byť úplne studená, aby sa v nej piškóty nerozmáčali. Zatiaľ si pripravíme mascarpone krém. Mascarpone vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Zo šľahačkovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a primiešame k mascarpone. Na dochutenie pridáme vaječný koňak a premiešame.
Bezgluténové piškóty namáčame do kávy a ukladáme na dno malých misiek. Na piškóty navrstvíme krém a zahladíme. Uložíme druhú vrstvu namočených piškót a druhú vrstvu krému. Zarovnaný krém posypeme cez sitko kakaom. Necháme v chladničke odstáť najlepšie cez noc.
|
|