Deti bez lepku!

 
 
 
+421 905 290 644
info@pekarenharmonia.sk

 

 
 
 
 

Deti bez lepku!

Piatok, 20. október 2017

28.09.2017  # recepty

Dostali sme od vás opakovane prosbu o jednoduché riešenie "bezlepkovej desiaty pre školákov". Dobrá správa je, že tu niečo pre vás máme. Do ponuky sme zaradili nové bezlepkové mini bábovky v dvoch verziách - klasická svetlá a kakaová. Sú prirodzene bezlepkové, z ryžovej múky, balené po jednom kuse. Takže v tie dni, kedy my maminy naozaj nestíhame, prípadne je prípravou desiaty poverený ocino, stačí vytiahnuť jednu mini bábovku, pridať jabĺčko a môžeme utekať za povinnosťami. Bábovky sú vhodné na mrazenie, takže viete mať vždy nejakú tú núdzovú zásobu po ruke. Riešenie, ktoré uľahčí všetky tie piatkové rána.

MLSNÝ JAZÝČEK
Ak má Vaša ratolesť slabosť pre sladké, máme tu vo väčšom balení (4ks) bezlepkové brownies plné čokolády, takisto vhodné na mrazenie. Čerstvé sú chutné pľundrové koláče - tvarohorechmak alebo osie hniezda - balené vždy po 2 ks, ideálne ak máte doma mlsné jazýčky dva. Ak zvyknete plánovať vopred, odporúčame naše záviny  - makorechkakao - rozkrájať a následne pomraziť na jednotlivé porcie. Ráno je dobré ich jemne dopiecť alebo zohriať v hriankovači, aby boli aj po rozmrazení rovnako chutné.

ZDRAVÉ INŠPIRÁCIE alebo ako do desiaty prepašovať zeleninu.

Vajíčko a žerucha
Bezlepkový rožok dopečieme do chrumkava. Vajíčko rozšľaháme, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici. Toho korenia sa v praženici nebojte. Pokiaľ majú drobci radi pikantné, kľudne pridajte. Rohlík rozkrojíme a potrieme z obidvoch strán majonézou. Obložíme vajíčkom a husto posypeme žeruchou. Žeruchu môžeme zameniť za hlávkový šalát.

Zelená žemľa
Zostala Vám po večeri nezjedená brokolica? Zabaľte ju na desiatu. Bezlepkovú žemľu rozkrojíme, natrieme maslom z obidvoch strán, vyložíme uvarenou brokolicou, pridáme dva plátky syra a dáme zapiecť. 

Červená žemľa
Uznávam červená repa nie je u každého dieťaťa rovnako obľúbená. My ju ľúbime pripravenú v trúbe, poliatu olivovým olejom s čiernym korením a upečenú do chrumkava. Deti sa mi idú za týmito zdravými chipsami potrhať. Pre netradičnú desiatu potrebujeme predvarenú červenú repu - dá sa zamraziť, aby sme nemuseli zakaždým variť nanovo. Bezlepkovú žemľu rozkrojíme, potrieme olivovým olejom a naplníme mäkkým syrom brie a červenou repou. Jemne okoreníme nahrubo mletým čiernym korením a dáme zapiecť. Nakoniec doplníme rukolou. Ak deti nemajú radi pikantné, pre farebný kontrast poslúžia aj lístky baby špenátu.