Bezlepkové špenátové palacinky s bryndzovou plnkou |
Streda, 26. júl 2017 |
20.05.2017 # recepty
Cesto:
140 g bezlepkového mixu Harmónia
2 vajcia
100 g baby špenátu
200 ml vody
100 ml polotučného mlieka
(môže sa nahradiť sójovým alebo ryžovým)
½ ČL soli
1 PL oleja na opekanie
Plnka:
250 g bryndze
100 g baby špenátu
1 veľkú cibuľu
2 PL oleja
Na zapekanie:
250 ml smotany na varenie
2 vajcia
100 g nastrúhaného eidamu
štipka soli
|
4 porcie
Doba prípravy: 20 minút
Doba tepelnej úpravy: 30 opekanie na panvici + 30 minút zapečenie v trúbe
Pracovný postup:
Suroviny na palacinky okrem špenátu vyšľaháme metličkou alebo šľahačom na tekuté hladké cesto. Polovicu množstva špenátu pridáme do cesta rozmixujeme ponorným mixérom. Cesto necháme 5 -10 minút postáť, aby trošku zhustlo. Na rozpálenú panvicu potretú olejom, pomocou naberačky vylejeme cesto v tenkej vrstve. Opekáme na strednom plameni asi 3 minúty iba z jednej strany, aby sa zachovala pekná zelená farba.
Cibuľu nasekáme na drobno a opražíme na oleji do zlatista. Vychladnuté palacinky natrieme tenkou vrstvou bryndze na tej strane, kde sa opekali. Na bryndzu naukladáme opraženú cibuľku a lístky špenátu. Takto naplnené palacinky zrolujeme a vkladáme jednu vedľa druhej do vymastenej zapekacej misky.
Vajcia, smotanu a soľ vyšľaháme pomocou vidličky a touto zmesou zalejeme palacinky v zapekacej miske. Palacinky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 °C približne pol hodinu, kým vaječná zmes nestuhne. Palacinky vyberieme z rúry zasypeme nastrúhaným syrom a dáme ešte na 5 minút zapiecť do zlatista.
|
|