+421 905 290 644
info@pekarenharmonia.sk

 

 
 
 
 

SPOLUPRÁCA S VŠ - SPÁJAME PRAX S TEÓRIOU

Streda, 3. november 2021

 

V Pekárni Harmónia vieme, že dobrú prácu budeme za sebou zanechávať iba vtedy, keď budeme zamestnávať profesionálnych odborníkov. A takisto vieme, že sami môžeme urobiť dosť pre to, aby sa mladí ľudia takými odborníkmi stali. Stredoškolákom radi ponúkame možnosť absolvovania praxe v našej spoločnosti a študentov univerzít a vysokých škôl podporujeme pri ich bakalárskej či dizertačnej práci.  

Našou prioritou je dať možnosť vyskúšať si nadobudnuté znalosti z prednášok aj priamo v praxi.

V letnom semestri 2020/21 sme sa stali súčasťou projektu Vysokej školy ekonomickej v Prahe, kde mali študenti v rámci kurzu 2MO500 Podnikový projekt  na Fakulte medzinárodných vzťahov pracovať na projekte z reálneho obchodného prostredia. Spracovali sme teda zadanie pre študentov, ktorého cieľom bolo zmapovať český trh a pripraviť marketingovú stratégiu pre vstup našej pekárne na tento trh s radou mrazených cukrárenských a pekárenských výrobkov. 

Počas semestra sa študenti zaoberali napríklad konkurenčnou analýzou, SWOT analýzou, kvantitatívnym i kvalitatívnym výskumom medzi potenciálnymi zákazníkmi na českom trhu či návrhom vhodných marketingových kanálov. I napriek nepriaznivej situácii, kedy sa celý predmet konal žiaľ online, prebiehala spolupráca v tíme dobre. 

Z výsledkov práce študentov sme sa rozhodli rozvíjať v reálnom prostredí načrtnutý problém, že zákazníci veľmi neveria mrazeným výrobkom. Tu vidíme veľký priestor na búranie mýtu a marketingové „PR pre mrazené potraviny“. Čoskoro spustíme našu kampaň s názvom Rúcame mýty.         

Spolupráca s VŠE v Prahe pokračuje aj naďalej a v januári 2021 sa zúčastňujeme ďalšej semestrovej práce študentov tentokrát zameranej na mrazené pekárenské a cukrárenské výrobky na nemeckom trhu. Je pre nás dôležité mať prehľad o trhoch v iných štátoch, čo nám umožňuje identifikovať a reagovať na trendy či už pri balení, výrobe alebo používaní moderných surovín.