+421 905 290 644
info@pekarenharmonia.sk

 

 
 
 
 

Novinka! Kváskový chlieb

Streda, 28. február 2018

Pekáreň Harmónia Vám ponúka svoju horúcu novinku: 
zdravý, poctivý kváskový chlieb. Vyrábaný v našej pekárni ručne a to tradičným spôsobom čisto z kvásku bez použitia droždia a chémie, ktorý je ešte aj bezlepkový a tak vhodný aj pre celiatikov. Vraciame sa tak k receptom a tradíciam našich starých mám. 

V ponuke máme 3 druhy: so semienkami /sezamové, ľanové a slnečnicové/ ľanový a s chia semienkami. Používame iba tie najkvalitnejšie suroviny a keďže sú naše chlebíky bezlepkové, pečieme z ryžového kvásku a týchto múk: ryžová múka, cícerová múka, bezgluténová ovsená múka, pšenová múka. Dávame si veľký pozor na zloženie a do chlebíkov nedávame nič čo tam nepatrí. V našich chlebíkoch preto nájdete iba vodu, škrob, múku, kvások, semienka, psyllium, olej, soľ. 

Pri výrobe našich chlebíkov je kľúčový dlhší proces kvasenia pomocou baktérií mliečneho kvasenia, kde prichádza aj ku štiepeniu škrobu v múke. Naopak pri kvasení pomocou droždia, kde prichádza ku alkoholovému kvaseniu pomocou jediného druhu kvasiniek, neprichádza ku štiepeniu škrobu, ale iba k nafúknutiu objemu. Preto je náš chlieb ľahšie stráviteľný, nenafukuje, má nižší glykemický index a organizmus neprekysluje. Z tohoto dôvodu je vhodnejší aj pre diabetikov a ľudí trpiacich histamínovou intoleranciou. Okrem toho chlieb vydrží dlhšie čerstvý vďaka kyseline mliečnej, ktorá ho prirodzene zakonzervuje.

Keďže je naozaj kľúčový dlhší proces pri výrobe kváskových chlebíkov, je potrebné poslať objednávku cez e-shop do štvrtka vrátane. Následne sa bude v pondelok chlieb vypekať a posielať kuriérom. Pri nastavení dodania sme mysleli hlavne na zaručenie čo najlepšej čerstvosti. Ak by bol záujem poslať chlebík s ostatným objednaným tovarom v utorok, stačí napísať poznámku do objednávky. Tešíme sa, že Vám môžeme ponúknuť tieto kvalitné, ručne vyrábané produkty vyrábané s láskou.

 

Vaša Pekáreň Harmónia