+421 905 290 644
info@pekarenharmonia.sk

 

 
 
 
 

Bruschetta

Streda, 21. máj 2014

Ak Vám chutila Bruschetta na Dni otvorených dverí, potom Vás isto poteší recept ako si ju pripraviť.

Na bruschettu budeme potrebovať:

140 g hnedá ryžová múka
1½  lyžica cukru
1¾ čaj. lyžica bezgluténového prášku do pečiva
½ čaj lyžička soli
1 vajce
125 ml mlieka alebo sójového mlieka
2 ½ lyžice rastlinného oleja
 
Zmiešať múku, prášok do pečiva a soľ. Vyšľahať vajce a olej a pridať k múčnej zmesi. Naliať do bochníkových mini foriem (6.5 x 10 cm) a piecť 15-20 min na 180°C.
 
Ak by ste ju chceli ozvláštniť rajčinovou salsou:
250 g nakrájaných cherry paradajok 
2½ lyžice nasekaných lístkov bazalky
1 malú červenú cibuľu jemne nasekanú
poliať malinovým octom a panenským olivovým olejom
soľ a korenie podľa chuti
 
Všetko dobre premiešať v miske, pridať ocot, soľ a korenie. 
 
Na bruschettu dať polievkovú lyžicu salsy a pokvapkať olivovým olejom.