Francúzske madlenky bez lepku |
Štvrtok, 16. november 2017 |
16.11.2017 # recepty
Cesto:
3 vajcia
130 g cukor
200 g maslo
60 ml mlieko
1 lyžica medu
200 g bezlepková zmes
10 g kypriaci prášok
kôra z 1 bio citróna
Extra:
maslo a múka
na vysypanie formičiek
|
24 madleniek
Doba prípravy: 20 minút + 1 hodinu cesto treba nechať stáť
Doba tepelnej úpravy: 20 minút pečenie vo vyhriatej trúbe
Pracovný postup:
Vajcia vymiešaj spolu s cukrom elektrickým ponorným šľahačom, až kým sa nenapenia - cca 3-5 minút. Maslo roztop, zmiešaj s mliekom a medom a opäť ponorným šľahačom primiešaj k vajíčkam.
Na rad prichádza múka, kypriaci prášok a nadrobno nastrúhaná citrónová kôra. Cesto nemiešaj, ale prekladaj, aby si zachovalo svoj vyšľahaný objem. Madlenky tak budú krásne nadýchané. Prikry misu fóliou a nechaj aspoň jednu hodinu odstáť v chladničke.
Rúru na pečenie predhrej na 175°C. Formičky na Madlenky potri maslom, vysyp múkou a plň cestom - jedna lyžica kopcom do každej. Peč cca 10 minút. Najlepšie sú ešte teplé.
|
|